Κοινότητα λογιστών (νέα θέματα)

Φορολογική Λογιστική πύλη ενημέρωσης
 1. ΓΕΦΥΡΑ 2

  Καλησπέρα.

  Σχετικά με την υποβολή αίτησης, προσπαθώ να υποβάλλω, συμπληρώνοντας στοιχεία πληρεξούσιου συμβούλου, και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα πεδία. (ΑΜΚΑ - Μ.Ο. Προσωπικού κτλ)

  Αφού πατήσω "Υποβολή Αίτησης", μπαίνοντας ξανά στην πλατφόρμα μου εμφανίζει στο πεδίο "κατάσταση προόδου αίτησης" Δημιουργία Νέας Αίτησης, και δεν έχει κρατήσει τίποτα από τα στοιχεία που είχα εισάγει. Δεν θα έπρεπε να έχει αλλάξει η κατάσταση σε υποβληθείσα ?

   

 2. Απασχόληση προσωπικού εντός Ελλάδας από αλλοδαπή επιχείρηση που δεν έχει εγκατάσταση στην Ελλάδα

  Ολλανδική εταιρεία που δεν έχει εγκατάσταση στην Ελλάδα αναλαμβάνει εργασίες συντήρησης αεριοστροβίλων στην Ελλάδα για λογαριασμό ελληνικής εταιρείας - πελάτη της (διάρκεια εργασιών 2-3 μήνες). Για τις εργασίες αυτές η Ολλανδική εταιρεία θα στείλει στην Ελλάδα 2 εργαζομένους της από την εγκατάστασή της στην Ολλανδία και 2 αλλοδαπούς τεχνίτες έναν από Φιλιππίνες και έναν από Περού που δεν είναι εργαζόμενοι της. Ποιες είναι οι εργατικές - ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν εδώ στην Ελλάδα για τη νόμιμη απασχόληση των ανωτέρω προσώπων στο έργο εδώ στην Ελλάδα?

 3. EΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ --ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ 07/04/2021

  Γεια σας
  θα ήθελα παρακαλώ , να επανέλθω στο ερώτημα , για τον λόγο του ότι από το γαλλικό ναυπηγείο αναφέρουν , ότι δεν πρόκειται να κάνουν ενδοκοινοτική παράδοση , γιατί τα Πλοία- σκάφη που παραδίδουν ,απαλλάσσονται και δεν θεωρούνται ενδοκοινοτική παράδοση για το Γαλλικό νόμο.
  Επειδή σίγουρα δεν γνωρίζω αν μιλάω με το κατάλληλο άτομο ,  και αν αυτό το άτομο στη Γαλλία , διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις …...πολλές φορές εμείς οι Έλληνες είμαστε κλάσεις πάνω στα θέματα ΦΠΑ…. μάλλον εξ ανάγκης προστίμων.

   Αν αντιστρέψουμε ,κάπως την ερώτηση  ,δηλαδή θεωρήσουμε ότι η Ελληνική Επιχείρηση , είναι ένα Ελληνικό ναυπηγείο , το οποίο παραδίδει ένα σκάφος- πλοίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ , σε μία γαλλική επιχείρηση εκμετάλλευσης σκαφών αναψυχής , τότε δεν θα Θεωρούνταν ότι απαλλάσσεται με βάσει το άρθρο 27 Ν. 2859  παράγραφος 1  ????   

  …... και ως εκ τούτου , δεν θα θεωρούνταν , για  την Γαλλική επιχείρηση , ενδοκοινοτική απόκτηση  η οποία απαλλάσσεται , με συνέπεια να μην κάνουν και εκείνοι ,  και το ελληνικό ναυπηγείο στις δηλωτικές υποχρεώσεις του άρθρου 36 . ??

  Ναι βέβαια το άρθρο 11...θα μου πείτε . Ναι και βλέπω την παράγραφο 2 περίπτωση γ)
   αλλά βλέπω και την παράγραφο 4 περίπτωση β )  ….  με εξαίρεση τα σκάφη και τα αεροσκάφη που αναφέρονται στο άρθρο 27,  ??? 

  Ευχαριστώ πολύ
   

 4. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ( ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ) ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ- ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΕΕ ?

  ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ( ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ) ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

  - ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΕΕ ?

  ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ?

 5. ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

  Καλημέρα & καλή δύναμη!

  εργοδότης ο οποίος είχε θέσει σε αναστολή μέρος του προσωπικού από 03/11/2021 έως 31/01/2021 θέλει να απολύσει εργαζόμενο με 20/04/2021, ο οποίος εργαζόμενος ουδέποτε τέθηκε σε αναστολή. Μπορεί ;;;; Η δέσμευση του ίδιου αριθμού εργαζομένων για πόσο διάστημα ισχύει ; για ισόχρονο με τον τελευταίο μήνα αναστολής διάστημα (δλδ 31 ημέρες από την 01/02/2021) ή για ισόχρονο με το συνολικό διάστημα όλων των αναστολών ;